Roulade med dekorativt mønster og nutella

En roulade er altid lækkert til aftenskaffen, og hvad er ikke bedre end at være lidt kreativ. Det kan være med en flot og anderledes roulade med et dekorativt mønster og nutella indeni rouladen. Man kan selvfølgelig sagtens lave en helt normal roulade, men for at gøre det mere specielt så kan man eksperimentere lidt mere med det. Det kunne være et godt forslag til f.eks. en børnefødselsdag.

ROULADE MED DEKORATIVT MØNSTER OG NUTELLA

Roulade med mønster

INGREDIENSER TIL HJERTE MØNSTER

3 æggehvider (stuetemperatur)
65 g. flormelis
85 g. hvedemel
0,5 dl. smør
½ spsk. vanilje ekstrakt
En smule vand eller citronsaft
2 stk. pastafarver

INGREDIENSER TIL ROULADE DEJEN

6 æg (adskilles ved stuetemperatur)
125 g. flormelis
125 g. hvedemel
Ca. 1 dl. smeltet smør
En knivspids salt
2 spsk. vanilje ekstrakt
Blå pastafarve

FREMGANGSMÅDE

Fløde og smør skal blandes i en skål, tilsæt flormelis og pisk til det har en cremet konsistens. Tilsæt så æggehvider og pisk til det er en ensartet masse. Herefter skal der vanilje ekstrakt i og melen skal tilføjes lidt ad gangen imens dejen røres sammen.

Dejen skal nu deles i 2 portioner, og der skal nu pastafarve i hver af portionerne. Fyld dejen i sprøjteposer og læg et stykke bagepapir på et skærebræt, herefter skal der skiftevis sprøjtes dej ud på bagepapiret, formet som hjerter. Frys nu mønsteret i ca. 30 minutter.

Imens mønsteret er i fryseren, skal selve roulade dejen gøres klar. Æggehviderne skal røres sammen med en knivspids salt, og det skal piskes til en fast masse. Herefter tilsættes ⅔ af flormelisen og piskes godt sammen. I en anden skål, skal æggeblommer piskes hvidt med resten af flormelisen. Tilføj vanilje ekstrakt og tilføj det smeltede smør, lidt ad gangen. Det skal nu piskes i den første æggemasse og herefter skal der tilføjes lidt mel ad gangen og når det er en ensartet masse skal der blå pastafarve i.

Nu skal bagepapiret med mønsteret ud af fryseren og den skal nu lægges på en bageplade. Herefter skal den blå dej hældes ud over og fordeles. Rouladen skal nu bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Når kanterne er gyldenbrune, skal den ud af ovnen. Vend kagen ud af bagepladen og rul den nu til en roulade. Et godt tip er at rulle et fugtigt viskestykke rundt om rouladen, så den bliver ved med at have den rette konsistens og så er den også nemmere at rulle, når den er afkølet.

Når rouladen er afkølet skal den rulles ud, så der kan smøres nutella på i et ensartet lag. Herefter skal rouladen rulles forsigtigt igen, og det skal gerne gøres så stramt som det er muligt. Rouladen er nu klar til servering til aftenskaffen eller bare til dine middagsgæster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *

WordPress Backup