Sugar Cookies med royal icing til Valentinsdag

Sugar cookies

Her er min opskrift på basis sugar cookies med royal icing, som er formet og pyntet til Valentinsdag. Man kan vælge om de skal formes som hjerter eller pyntes med hjerter af royal icing.

Det er dog noget tid siden Valentinsdag, men derfor skal I ikke snydes for de fine og lækre småkager jeg fik lavet. Det er dog en god idé at lave royal icing som er lidt mere stift end det som jeg fik lavet, da det nemt glider af kagen og mønsteret bliver en smule ødelagt, men godt smagte de helt bestemt. Det er ikke sidste gang jeg forsøger med disse, og man kan også sagtens lave dem til andre begivenheder såsom påske, jul osv.

BASIS SUGAR COOKIES

Basis sugar cookies er sukkersmåkager, som er rigtig gode til at udstikke figurer og forme med, da de holder faconen. De er gode og velegnet til at dekorere og samtidig smager de rigtig godt.

INGREDIENSER TIL BASIS SUGAR COOKIES

200 g. blødt smør
200 g. sukker eller flormelis
1 stort æg
400 g. hvedemel

Hvis du vælger at anvende flormelis i stedet for smør, så får du en finere dej, men den er mere skør at arbejde med. Du skal også huske at bruge lidt ekstra mel til æltning og udrulning af dejen.

Du kan vælge forskellige smagsvariationer til dejen, såsom:
* 1 spsk. vaniljesukker
* 1 spsk. brunkagepulver
* Revet skal af 1 økologisk citron
* Revet skal af 1 økologisk appelsin
* Erstat 50 g. mel med 50 g. kakao

INGREDIENSER TIL ROYAL ICING

1 bæger pasteuriseret æggehvide
300 g. flormelis
Forskellige pastafarver

FREMGANGSMÅDE

Sukker og smør skal røres godt sammen. Tilsæt herefter æg og smagsstof. Melet skal sigtes i lidt ad gangen og til sidst skal dejen æltes let sammen. Dejen skal pakkes i film og hvile i køleskabet i 1 ½ time. Når dejen er færidg med at hvile, skal den æltes og rulles ud på et bord med en smule mel. Dejen skal rulles ud i en ensartet tykkelse omkring 3-4 mm. Udstik nu i de forme og figurer som du ønsker. Bag dem på en bageplade med bagepapir i ovnen ved 180 g. i 15-20 min. De må endelig ikke blive for mørke, så hold øje med dem i ovnen. Kagerne skal afkøle inden de skal pyntes.

Når du har blandet alle ingredienser til royal icing, skal du tilsætte pastafarver og det skal selvfølgelig gøres i forskellige skål, alt efter hvor mange farver du vil have til pyntningen. Du kan nu pynte som du har lyst til. Jeg har taget udgangspunkt i denne video fra Sweetambs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *

WordPress Backup