Arkiv for ‘Tilbehør’

Sprøde hjemmelavet pommes frites

Her er min opskrift på lækre og sprøde hjemmelavet pommes frites. Det tager lidt tid, og de skal laves i løbet af dagen, men det er helt bestemt det hele værd! Du kan også sagtens lave andre ting i løbet af dagen imens du laver disse, der er meget ventetid, hvor de skal stå i vand og i køleskabet.

Sprøde hjemmelavet pommes frites

SPRØDE HJEMMELAVET POMMES FRITES

Jeg kan helt klart anbefale at du prøver at lave dine egne pommes frites. De smager så godt! Og det er samtidig ikke særlig svært at lave. Det kræver bare lidt tid.

Det er første gang jeg prøver at lave hjemmelavet pommes frites, så jeg er meget godt tilfreds med resultat. Dog ville jeg gerne at de var blevet lidt mere gyldne, men det drillede en smule.

INGREDIENSER

3-4 bagekartofler
Friture- eller rapsolie
Vand
Salt

FREMGANGSMÅDE

Skræl kartoflerne og skyl dem grundigt. Herefter skal de skæres ud i stænger, men de må ikke være alt for tykke, da det ellers kan være svært at få dem sprøde. Stængerne kommes i en skål med iskoldt vand og det skal nu stå i en time. Grunden til dette er, at man så trækker stivelsen ud af kartoflerne, så de kan blive ordentlig sprøde, når de skal steges. Når der er gået en time, skal kartofler dryppes af i et viskestykke så de ikke er helt våde. Sæt en gryde over med friture- eller rapsolie og når det er varmt, skal kartoffelstænger heri, det skal stå i et par minutter så de bliver møre.

Sæt nu stængerne i en skål og i køleskabet i ca. 30 minutter. Når de er afkølet, skal olien varmes op igen, og når du får “friture lyden” hvis du kommer én kartoffelstang derned, så kan du komme resten i. Det kan være en god idé at komme lidt i ad gangen, så der ikke er for mange i på samme tid.

TIP! Brug en hulske, da olien er meget varm og det dryppes af inden de tages over på en tallerken/skål.

Her anden gang at stængerne kommes i olien, vil det gå stærkere før de bliver gyldne, så hold øje med dem, og tag dem op, når de har den ønskede farve. Læg noget køkkenrulle på en tallerken, så fedtet kan blive suget ud. Til sidst skal der drysses groft salt over dine hjemmelavet pommes frites.

TIP! De kan serveres med hjemmelavet aioli eller andet hjemmelavet dressing.

Sprøde hjemmelavet pommes frites Sprøde hjemmelavet pommes frites Sprøde hjemmelavet pommes fritesSprøde hjemmelavet pommes frites

Tilbehør: Blomkål i karry

Jeg vil gerne dele min opskrift på nem og velsmagende tilbehør, som samtidig er sundt tilbehør. Det kan man da ikke sige nej til, vel? Blomkål i karry er en af de bedste slags tilbehør, jeg kan få til mine hverdagsretter. Jeg kan også sagtens finde på at bruge det som tilbehør til en buffet.

BLOMKÅL I KARRY

Blomkål i karry

INGREDIENSER

1 hel blomkål
2-3 dl. græsk yoghurt
1-2 tsk. karry
Salt

FREMGANGSMÅDE

Først skal blomkålet skylles og skæres i mindre stykker, men ikke alt for små. Herefter skal du blande græsk yoghurt med karry og salt. Smag det til og evt. tilføj mere salt.

Herefter skal blomkålen blandes i yoghurt blandingen. Hvis du stiller det i køleskabet et par timer før det skal bruges, så får det mere smag af karry.

Blomkål i karry

Tilbehør: Tzatziki

Tzatziki er virkelig lækkert som tilbehør til de fleste retter, og det er samtidig nemt og hurtigt at lave. Jeg er helt vild med hvidløg, og det skal helst bruges i så mange retter som muligt, men det må også gerne være med måde, så det ikke bliver for meget. Tzatziki bruges mest til græske retter, men det er blevet meget mere populært og man kan sagtens spise det til mange retter. I min familie bliver det tit serveret som tilbehør til en hovedret, f.eks. til fest.

TZATZIKI

Tzatziki

INGREDIENSER

1-2 agurker
2-3 fed hvidløg
Græsk yoghurt
Salt

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal du skylle agurkerne og herefter skal de rives på et rivejern. Det skal helst rives på en af de større sider, så det ikke bliver alt for små strimler. Herefter skal du gøre 2-3 fed hvidløg klar, og hæld græsk yoghurt i en skål. Du må selv vurderer hvor meget græsk yoghurt der skal bruges, da det kommer an på mængden af agurker. Det skal gerne være sådan at der ikke er alt for meget græsk yoghurt. Ellers bliver det nemt for vandet i konsistensen.

Når den græske yoghurt er hældt op i skålen, skal du presse hvidløget med en hvidløgspresser og så skal du smage det til med salt. Herefter skal du presse vandet ud af agurken enten med hænderne eller læg det på noget køkkenrulle og pres vandet ud.

Så skal agurken blandes i den græske yoghurt, og så skal du smage tzatzikien til. Hvis du synes der skal mere salt i, så tilføj lidt mere i tzatzikien. Hvis den skal stå i køleskabet i noget tid, så vil jeg anbefale at du ikke bruger for meget hvidløg og salt, da det bliver mere kraftig i smagen, når det får tid til at trække smagen til sig. Det kan gå hen og få en meget kraftig smag af hvidløg, og det kan være at du eller dine gæster ikke er vild med det, så spar på det, hvis den skal stå til dagen efter.

TzatzikiTzatziki

Tilbehør: Gulerods- og kartoffelmos

Kartoffelmos er rigtig godt til mange rette og det er især godt simreretter, altså gryderetter osv. Når man spiser kartoffelmos, så får man hurtigt utrolig mange kartofler og det er som om man spiser endnu mere, bare fordi det er blevet til mos.

Da vi hjemme hos os prøver at skære ned på vores forbrug af kartofler, da det ikke er helt sundt i længden, så derfor ville jeg prøve noget nyt og anderledes.

Så i stedet for den helt traditionelle kartoffelmos, så valgte jeg at tilføje gulerødder til kartoflerne. Det er virkelig lækkert at spise til alle slags retter. Vi bruger det både til kylling og grøntsager og især til gryderetter, som normalt også smager rigtig godt med kartoffelmos.

TILBEHØR: GULERODS- & KARTOFFELMOS

Tilbehør: Gulerods- og kartoffelmos

INGREDIENSER

700 g. kartofler
300 g. gulerødder
1-2 dl. fløde
25 g. smør
Salt
Peber

Tilbehør: Gulerods- og kartoffelmosTilbehør: Gulerods- og kartoffelmos











FREMGANGSMÅDE

Skræl gulerødder og kartofler og skær dem ud i små skiver. De skal nu koges til de er helt møre, uden salt, da det først skal tilføjes til sidst. Hvis du putter salt i, når de koger, så er det medvirkende til at kartoflerne beholder stivheden og så er det svært at få til en god mos. Du skal selv vurdere hvornår de er møre nok og hvor længe de skal have, da det kan variere meget.

Når det er kogt færdig skal du hælde vandet fra og de skal nu stå og dampe lidt, så de afkøles en smule. Herefter skal du mose kartoflerne og gulerødderne, hvis de er meget møre kan du gøre det med en gaffel, men det går hurtigere hvis du blender det med en stavblender. Herefter skal du tilsætte lidt fløde ad gangen til det har den rette konsistens. Til sidst skal der smør i og det skal smages til med salt og peber. Man kan også putte krydderier i efter eget ønske.

Jeg kan bedst lide, hvis mosen ikke er helt pisket, så der må gerne være små stykker af gulerod og kartofler i. Du kan tilføje rødbeder, og så får du en flot lilla mos, men det skal prøves en anden gang. Det skal være velsmagende, men det gør bestemt ikke noget, hvis det også er flot.

Velsmagende og krydret ovnbagte rodfrugter og kartofler

Ovnbagte rodfrugter og kartoflerOvnbagte rodfrugter og kartoflerOvnbagte rodfrugter og kartoflerOvnbagte rodfrugter og kartofler

Opskrift på velsmagende og krydret ovnbagte rodfrugter og kartofler. De er rigtig gode som tilbehør til alt slags kød. Man kan krydre rodfrugterne og kartoflerne lige som man ønsker.

INGREDIENSER

10 kartofler
2 rødbeder
1 hel squash
2 søde kartofler
2 pastinakker
5-6 gulerødder
Olie
Salt
Oregano eller andet krydderi

FREMGANGSMÅDE

Alle rodfrugter og kartofler skal skrælles og rengøres. Når det er gjort, skal de skæres i tynde stænger. Kartoflerne og gulerødder skal i et fad og hæld olie udover. Drys salt og oregano over. Du kan også bruge andre krydderi, alt efter hvad du selv ønsker. Sæt kartoflerne i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter. De skal være gyldne, men nogle steder må de også gerne være mørke, så de er lidt sprøde. Det er vigtigt at kartoflerne har fået nok, så de er bløde.

Resten af rodfrugterne skal også i et fad og der skal hældes olie og salt på. Dette fad sætter du også i ovnen. Rodfrugterne skal have ca. 30-35 minutter. Jeg plejer at sætte ovnen på varmluft i 5-10 minutter til sidst, så de bliver helt sprøde.

1 2

WordPress Backup