Uæltet og koldhævet boghvedebrød

Boghvedebrød

Prøv at tænk hvis du kunne få et sundt franskbrød, der er en form for surdejsbrød samtidig med at det er glutenfrit. Det er lige hvad jeg har her. Det er et boghvedebrød som er uæltet og koldhævet. Min kæreste fandt opskriften og det er både sundere og lækkert. Jeg er dog også allerede blevet helt vild med denne opskrift og det smager ligeså godt som franskbrød.

INGREDIENSER

1 pk. tørgær
8 dl. køligt vand
Havsalt
8-9 dl. boghvedemel

FREMGANGSMÅDE

Til at starte med skal du komme vand, gær og salt i en skål. Du skal røre til gær og salt er opløst. Herefter tilsætter du 8 dl. boghvedemel. Det må ikke blive til en normal dej, men skal være som en tyk grød. Du skal røre indtil melet og vandblandingen er helt rørt sammen. Hæld evt. lidt mere mel i, hvis blandingen ikke er tyk nok. Nu skal dejen stå på køkkenbordet i 24-48 timer.

Efter de 24-48 timer, skal ovnen opvarmes til 250 grader. Du skal komme lidt mel i franskbrøds formen, så det er nemt at få brødet ud efter bagning. Hæld nu den flydende dej i formen.

Det skal nu bage i 20-25 minutter, når det har fået en god skorpe og overfladen er gylden, så skal der skues ned til 180 grader. Boghvedebrødet skal bages i 15-20 minutter mere på denne temperatur, og brødet er færdig når det er gennembagt. Hvis det ikke er gennembagt, så lad det stå lidt længere tid i ovnen på 180 grader.

TIP TIL BOGHVEDEBRØD

Hvis du sørger for at skylle og vaske redskaberne og dine fingre i koldt vand, så er det nemmere at få dejen af. Det må helst ikke være varmt, da det gør at melet bliver fast og umuligt at få af redskaber og fingre. Det kolde vand opløser dejen.

2 comments on Uæltet og koldhævet boghvedebrød

  1. Rakefet Blum
    2. marts 2015 at 23:07 (1 måned ago)

    Herlig oppskrift på litt anderledes brød. Jeg elsker bakverk, alt med brød og baking synes jeg er utrolig morsomt.
    Lykke til med din fine blogg.
    Hilsen
    Rakefet

    Svar
    • Kokkerier med passion
      3. marts 2015 at 19:57 (1 måned ago)

      Tusind tak! :)
      Jeg er også helt vild med bagværk både brød, kager og søde sager. Så jeg håber bestemt at du vil følge med :-)

      Svar

Leave a Reply