Bedste Blender

Er du den travle spædbarnsmor, der har brug for at blende babymaden – eller en hjemmelavet smoothie, så du kan holde dig kørende resten af dagen?

Eller er du i fuld gang med at finpudse dine nye puréer og har derfor brug for en effektiv blender, der både kan knuse hårde og bløde ingredienser?

Blenderen er en elsket køkkenmaskine – og den findes i rigtig mange køkkener. Blendere kan imidlertid også fås i mange kvaliteter – og du risikerer ofte at stå med en blender, der ikke helt svarer til dine forventninger eller behov. Resultatet bliver, at du lynhurtigt skal udskifte blenderen.

Du får derfor mest ud af dine penge ved at overveje grundigt, hvad du reelt set har behov for. Læs vores guide til, hvordan du vælger den bedste blender. Vi præsenterer dig også for de bedste blendere på dagens marked.

Markedets bedste blendere

Når du skal vælge den bedste blender, kan du med fordel give dig tid til at tjekke, hvordan både eksperter og kunder har bedømt den enkelte blender. Som almindelig forbruger kan det være uhyre svært at bedømme, hvor stærk en blender på 500W er i forhold til en på 700W.

Du kan derfor bruge bedst i test-oversigterne til at spore dig ind på den type produkter, der rent teknisk leverer varen. Herefter kan du ved hjælp af nedenstående tips bruge din sunde fornuft til at vurdere, hvad der passer allerbedst til dine individuelle behov.

En blender er ikke bare en blender – du kan både vælge de mere specialiserede blendertyper som stavblendere og smoothie blendere, men også de helt klassiske blendere, der kan det hele. Spørgsmålet er derfor, om du behøver at købe en dyrere blender, hvis du reelt set kun skal bruge blenderen til at lave smoothies. De traditionelle blendere fylder som bekendt en del på køkkenbordet – i forhold til stavblendere og smoothie blendere.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en blender

Her får du en gennemgang af, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber en blender:

  • Blendertype: Hvilken type blender søger du? Vil du have den mere specialiserede blender eller blenderen, der kan det hele? Nedenfor kan du læse mere om, hvad fordelene og ulemperne er ved de enkelte typer.
  • Power: Du bør være ekstra OBS på, hvor mange watt den enkelte maskine har. 300 watt er f.eks. udmærket til at blende de forskellige ingredienser til supper og lign., men du vil typisk ikke kunne hakke eller knuse hårdere ingredienser. Du skal som regel op på omkring de 700-800 watt, før du kan knuse ting som is og nødder.
  • Lydniveau: Jo stærkere din blender er, desto mere vil den også larme. Du kan dog sagtens finde blendere, der er mere lydsvage end andre. Det er derfor en god idé at holde øje med antallet af dB, så du ikke får en blender, der ender med at have en negativ indvirkning på din hørelse.
  • Størrelse: Du kan få blendere med mange forskelligartede størrelser på kanden (eller to go-koppen, hvis det er en smoothie blender, du skal bruge). Hvis du har behov for at lave større mængder ad gangen, bør du også vælge en større kande.
  • Øvrige funktioner: Hold øje med, om du får særlige features med i købet, såsom touchdisplay, særlige funktioner, brugervenlige menuer, flere knapper og hastigheder samt særlige tilbehørsdele.

Hvad er fordelene og ulemperne ved de enkelte blendertyper?

En smoothie blender er ret specialiseret, når det kommer til funktioner. Foruden smoothies er den bedst egnet til supper, da blandingen ofte bliver blendet direkte ned i en kop, som du kan tage med på farten.

Fordelen er, at den er meget rengøringsvenlig og nem at opbevare grundet det kompakte design. Omvendt kan du slet ikke lave lige så mange forskellige ting som med en klassisk blender. Så har du allerede en blender, har du givetvis slet ikke behov for en smoothie blender.

Stavblenderen er også et rigtigt godt alternativ til den helt dyre universal blender. Den kan klare mange af de samme opgaver med de forskellige værktøjer, og designet er dejligt kompakt. Stavblenderen kommer dog en smule til kort, når det kommer til at knuse is. Her har den som udgangspunkt ikke nok power.

Den traditionelle blender er og bliver en god universal løsning, hvis du vil have en køkkenmaskine, der kan lidt af det hele. Den kommer dog også til at fylde en del i køkkenet – enten på køkkenbordet eller i køkkenskabet. Der medfølger også gerne flere ekstra skåle og tilbehørsdele, du skal have plads til. Vælger du en god, stærk blender, er du dog i princippet ustoppelig – du kan blende alt fra grøntsager til is og nødder.

Selvom en blender ofte bliver forbundet med smoothies, supper og puréer, kan du også lave et væld af andre ting – drinks, pesto, milkshakes, dej – og hvad nu end fantasien rækker til.

Så nøglen er at være ærlig over for dig selv: Hvad skal du bruge din blender til? Hvad ønsker du at blende? Kender du svaret på dé to spørgsmål, ved du også typisk, hvilken type blender du leder efter.

FAQ

Hvilken type blendere kan jeg vælge?

Du kan både gå efter de mere specialiserede blendertyper som stavblendere og smoothie blendere, men også de helt klassiske universalblendere. Spørgsmålet er derfor, om du f.eks. ønsker at købe en dyrere blender, hvis du reelt set kun skal bruge blenderen til at lave smoothies eller enklere ting, der ikke kræver den helt store power.

Hvor stærk en blender skal jeg købe?

Det kommer meget an på, hvilken type ingredienser du skal blende. Er det primært væsker – eller hårdere ingredienser som nødder og is? 300-500 watt er god til væsker, mens du gerne skal op på 700 watt og derover for at få en så stærk maskine, at den også kan knuse is, nødder og meget strimlede grøntsager uden problemer

Er det bedst at købe en dyr blender?

Ikke nødvendigvis! Pris og kvalitet hænger dog ofte sammen – og en dyrere maskine vil som regel både være stærkere og have flere features. Du bør imidlertid altid vælge ud fra, hvad du reelt ønsker at blende. Er det primært smoothies og supper, kan du sagtens gå med en billigere model og en mindre kraftfuld motor.

Scroll to Top